10 tipikus online marketing hiba, amit minden kezdő vállalkozó elkövet

Online marketing hibák

Minden kezdő vállalkozás világmegváltó reményekkel vág bele a munkába, és lassan már nem látok egy vállalkozást sem, akiknek ne lenne céljuk az, hogy letarolják az Internetet. De hát a célok és tények között sokszor óriási szakadék tátong az online marketinget tekintve.

Az online marketing alapja a saját weboldal. Az Internet és az okostelefonok korában elengedhetetlen a megjelenés a világhálón, ezt gondolom nem kell túlragoznom. Ha a vevő megtalál, de vásárlás nélkül zárja be a weboldalad, valószínűleg elkövetted az alábbi online marketing hibák valamelyikét és valami nem klappol a webes felületen!

Önző webes megjelenés

A webes megjelenéseddel elsősorban mindig a látogatókat és a kereső robotokat szolgáld ki, ne légy önző és ne erőltesd a háttérben a pálmafákat, vagy az animációkat, ha az bármiben is akadályozhatja az olvasót! Nem hiába szokták mondani, hogy a kevesebb néha több, inkább legyen egyszerűbb a felület, mint izgő-mozgó-csilli-villi! Ezek nélkül ugyanis gyakran használhatóbb a felület, és ez óriási fegyvertény manapság.

A potenciális vásárlók nem ismerése

Ha női ruhákat árulsz, akkor vásárlóid nyilván nők. De nem mindegy, hogy milyen korúak! Egy tinédzsernek soha nem fogsz eladni egy otthonkát, a nagymamát pedig valószínűleg soha nem fogja érdekelni a szexi strandkendő! Ezek megfelelő kezeléséhez elengedhetetlen az online statisztikák figyelése!

Statisztikák figyelmen kívül hagyása

A vállalkozó egyik legfontosabb eszköze az online marketing alapját képező statisztika, amely rámutat a potenciális vásárlóidra. Ha a statisztikáidban látottaknak megfelelően fejlődsz, gyümölcsöző lesz a vállalkozásod, e nélkül azonban csak pénzkidobás az egész!

Elérhetőség feltüntetése

Ha egy weboldalon nincs kapcsolat menüpont, vagy nagyítóval kell keresni, hogy hol lehet megvásárolni pl. egy tetőfóliát egy vihar után, az elhúzódó télen a száraz tűzifát, akkor biztos lehetsz benne, hogy a látogatód a konkurenciához fog fordulni, ahol ezeket az információkat nem kell keresnie!

Nincs közvetlen értékesítés a weboldaladon

Online marketing hibák közé sorolandó, ha egy weboldalon csupán leírás található a termékről. Ha egy oldal kellő információt szolgáltat a termékről, akkor azt a kereső a találatainak elejére helyez(het)i. Azonban mindez fabatkát sem ér, ha a látogatód nem tudja azonnal megvásárolni amit keresett!

Nem követed a trendet

Napjainkban egyre nagyobb teret nyer az okostelefonnal történő böngészés, ezt te sem hagyhatod figyelmen kívül! Ha weblapod felülete nem mobilbarát, a konkurenciád ezzel óriási előnyre tehet szert! Ez ma az egyik legnagyobb online marketing hibák egyike!

Több vasat a tűzben

Ha a megjelenésedet egyetlen felületre korlátozod és nem veszel részt a közösségi médiában, azzal száműzöd magad az Internetről. Az online marketing lényege, hogy mindenhol rád találjanak az Interneten, a csapból is te vállalkozásod és szolgáltatásod folyjon!

Befektetés nélkül nem megy

Minden vállalkozásba bele kell fektetni ahhoz, hogy korszerű “megvilágításban” mutathasd meg a világnak a kínált termékeid, vagy szolgáltatásaid. Profi szöveg, reklám, hírlevélküldő szoftver, egyszerűbb és bonyolultabb automatizmusok és egyéb online marketing eszközök nélkül soha nem fog megnőni a vásárlóid száma!

Reklámmentesség: tű a szénakazalban

A weboldal akkor ér valamit, ha folyamatosan frissül, hiánytalan információkat tartalmaz és eljut a megfelelő érdeklődőkhöz, például célzott reklámok által. “Néma gyereknek anyja se érti a szavát!” – ha nem tudnak rólad az emberek, sosem fognak csak úgy véletlenül megtalálni!

Kevés szöveg és hiányos tartalom

A legnagyobb online marketing hiba, ami elkövethető! Ha van egy terméked, van látogatód is, minden klappol, de a termékről nincs kellő információ az oldaladon, nincs olyan szöveg, ami elad, vagy épp meg akartad spórolni a karaktereket, akkor sajnos „ez a hajó már elúszott”! Az fog nyerni a versenyben, akinek jobbak és tudatosabbak a szövegeik. Te leszel az?

Nos, melyik online marketing szempont van rendben nálad, és melyik nincs? Kellemes gondolkodást!

Posted on: 2018-11-11, by :

Vélemény, hozzászólás?