5 ügyfélcsináló technika a szövegírásban

Marketing szöveg trükkök

Hogyan lesznek az olvasóinkból majdan – vagy épp kifejezetten gyorsan – ügyfelek? Hogyan fognak elköteleződni az emberek a vállalkozásod mellett, és hogyan fognak eljutni oda, hogy megforduljon a fejükben, hogy „igen, vásárolni szeretnék”.

5 pofonegyszerűNEK TŰNŐ technika a szövegírásban, amik persze nem egyszerűek, viszont hatékonyak, és a vevőcsinálás a feladatuk, semmi más. Nem a szórakoztatás, nem a tájékoztatás, nem a jópofizás a fő céljuk – persze ezeket is teljesíthetik, csak nem pont ezekért alkalmazzuk őket –, hanem a professzionális eladás.

Semmi jótékonyság, csakis értékesítés!

Na, lássuk azt az 5 technikát, mert az idő pénz, pénzből pedig a jó sokat szeretjük, ugye? 🙂

Ügyfélcsináló technikák és trükkök a szövegírásban – így mehetsz velük sorban a szövegben!

1.) Probléma-probléma-probléma – ha azt akarod, hogy vásároljanak, beszélj nekik a saját problémáikról. Beszélj problémáról a címben, a szövegben, a címsorokban, a képekkel, videókkal, táblázatokkal, színekkel, vagyis minden úton és módon.

2.) Ő-ő-éscsakiső! – Ne magadról beszélj, hanem az olvasóról. A szüleidet és a házastársadat nyilván érdekli majd az is, amit magadról szövegelsz, de attól nem válnak vevőiddé az olvasóid. Ha tudod a problémáit és képes vagy még úgy is megírni az erről szóló szöveget, hogy úgy érezze, meg van szólítva, nyert ügyed lesz.

3.) Vágy-vágy-vágy – Vázold fel a boldog jövőt, emelj ki egy pillanatot az olvasó számára abból a időszakból, amikor már túllesz a vásárláson, és végre elégedett és boldog lesz.

4.) Megoldás-megoldás-megoldás – Ha eddig eljutottál, jöhet a nagy durranás: a MEGOLDÁS. Megoldás a problémájára, csakis az ő problémájára, és a boldog jövőkép vágyának kielégítése a te szolgáltatásod vagy terméked által.

5.) Felszólítás, kérés, utasítás, vagy amit akartok. Mondd neki, hogy jelentkezz ma! Nyomd meg a gombot! Kattints a linkre! Tedd a kosárba! Vedd meg MOST! Húzd be! Bármit is mondasz, bárhogyan, felszólító módban tedd, és legyen is a végén itt a felkiáltójel! (Egy kivételével ebben a pontban minden mondat felszólító.)

Ezen az íven kell végigvinni az olvasót:

  • Probléma taglalása;
  • kiemelni, hogy bizony az ő problémájáról van szó, nem a szomszédéról;
  • Vágyak megvillantása;
  • Megoldás tálalása;
  • Felszólítás.

Ez a legősibb és legjobban működő értékesítési folyamat a szövegben, amitől el lehet térni, csak nem érdemes, mert nem fog működni.

Az ilyen szövegeket nem azért írjuk, hogy az utókor majd leboruljon a lábunk elé a briliáns fogalmazási készségünk miatt, hanem azért írjuk, hogy eladjunk.

5 egyszerű lépés, 5 lépcsőfok az értékesítéshez.
Ja, pardon: ugyanez működik élő szóban is.
A többit bízd a kreativitásodra, és mindig gondolj arra, hogy a lényeg az, hogy MŰKÖDJÖN!

Mi megírjuk helyetted>>

Posted on: 2018-11-03, by :

Vélemény, hozzászólás?