A 3 legütősebb online marketing eszköz, amikre neked is szükséged van!

Online marketing három alappillére

Az internetes kereskedelemmel és marketinggel foglalkozók időről időre felkapnak egy-egy marketing eszközt, amit a legjobbnak kiáltanak ki. Az internet felhasználók szokásai folyton változnak, tehát szükség van új dolgok kipróbálására is. Viszont nem szabad megfeledkezni az alapról. Arról, ami feltétlenül szükséges az internetes kereskedelemhez. Az új dolgok kipróbálásával a régit nem kell eldobni! Főleg ha működik!

A 3 legütősebb online marketing eszköz, amire neked is szükséged van, mert ezek biztosan működnek!

Saját honlap

Ha internetes kereskedelembe fogsz, mindenképp szükséged van egy saját honlapra. Ma már nem olyan költséges, mint régen, amikor csak úgy lehetett saját honlapod, ha egy informatikai céget megbíztál, jó sok pénzért, aki lefejlesztette neked a honlapot, aztán pedig a karbantartásért és feltöltésért is rengeteg pénzt kért. Ma sokkal egyszerűbben lehet saját honlapod. Te is könnyedén elkészítheted magadnak, például a wordpress alapú honlapodat és folyamatosan tartalommal töltheted meg. Természetesen megbízhatsz egy céget is, hogy elkészítse a számodra legmegfelelőbb honlapot. A lényeg, hogy saját honlapod legyen! Olyan tartalmakkal töltsd meg, ami a témában hasznos és a célcsoport problémájára nyújt megoldást. A termékeidet is itt tudod a legjobban bemutatni. Pontos információkat és részletes leírásokat adj róluk!

Saját adatbázis hírlevél küldéshez

A honlaphoz kapcsolj egy hírlevélküldő rendszert! Ez sem költséges, csak válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet! Mindenképpen legyen hírlevélre való feliratkozás az oldaladon, mert akkor tudsz egy olyan adatbázist felépíteni, akikhez bármikor el tudod juttatni az új információdat. Például beharangozhatod egy új termék bevezetését vagy egy új kampányról értesítheted őket. Ez az adatbázis egy aranybánya a számodra, ezért tartsd karban, és nagyon figyelj rájuk! A feliratkozóknak, az adataikért cserébe adj valami hasznos ajándékot (csalit), és később is olyan segítséget vagy fontos információkat ossz meg velük, amire szükségük van az adott témában!

Maguk a hírlevelek, amiket rendszeresen küldesz.

A már megszerzett célcsoportot nem szabad magukra hagyni. Folyamatosan legyél jelen az életükben! Erre a legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha hírleveleket küldesz nekik. Mindig figyelemfelkeltő címe legyen a hírlevélnek, mert sokan sok hírlevélre feliratkoznak, de amikor a postaládájukban meglátják, nem nyitják meg. De ha elérted, hogy megnyissa a cím miatt, arra is ügyelj, hogy a folytatás is legyen számára érdekes. Nem szabad a címtől teljesen eltérő tartalommal szembesíteni, mert megsértődik, megrendül a bizalma, és legközelebb nem is nyitja meg a hírleveledet. Pedig ezek a hírlevelek építik a bizalmat, a szaktekintélyedet a szemükben.

Ezzel az email marketinggel tudod a leghitelesebben szakértőként bemutatni magad. Ezekkel a levelekkel tudod bizalmassá tenni a „viszonyotokat” és így ismeretlenül is ismerőssé válsz a számukra. A nevedet hallva vagy látva, ismerősként gondolnak rád, és ha vásárlásra adják a fejüket, a te termékedet fogják választani, mert téged és a termékeidet ismerik.

Akarod, hogy megírjuk neked? Kattints!

Posted on: 2018-11-12, by :

Vélemény, hozzászólás?