Hogyan tereljünk 3 lépésben rengeteg látogatót a blogunkra a közösségi médiából?

Közösségi média marketing

Közösségi média: Facebook, Twitter, Instagram, vagy amit akartok. Naponta akár órákat is képesek vagyunk lógni rajtuk, sok butaságot is elolvasunk, megnézünk, lájkolunk és hozzászólunk, bevételt szerezve ezzel MÁSOKNAK. Nos, itt az ideje, hogy a sarkadra állj, és mindezt a SAJÁT JAVADRA FORDÍTSD! Lássuk, hogyan lehet a közösségi médiából a blogunkra sok-sok embert terelni!

Három nagyon fontos lépést kell nagyon szigorúan betartanod a sikeres közösségi marketinghez:

1., Az első lépéssel bizonyára nem sok újat fogok mondani, valószínűleg ez olyasmi, amit te is sejthettél. Először is tehát, ne menj addig tovább a következő lépésekre, amíg a blogodat nem érzed – ha nem is tökéletesnek -, de kiválónak, a nagyközönség számára vállalhatónak! Ügyelj arra, hogy a tartalmaid érdekesek legyenek, felkeltsék, és minél tovább fenn is tartsák, az olvasóid, látogatóid figyelmét! Törekedj a hitelességre, alaposan gondold át, hogy mit írsz ki, a mondanivalód legyen érthető, összefüggő, lényegre törő! Igyekezz az olvasó, azaz az online marketinged célcsoportja nyelvén, az ő szóhasználatukkal írni, az ő szófordulataikat használni! Szervezd a műveidet minél körültekintőbben: legyen eleje, közepe, vége a szövegnek, induljon valahonnan, és jusson el valahova! Lehetőleg legyen benne problémafelvetés, amire megoldást kínálsz fel, de legalábbis igyekszel választ adni! Kérdezz minél többet, szólj ki az olvasóhoz! Természetesen a szépírással való brillírozás semmiképpen se vigye el a hangsúlyt az érdekes, különleges, közérthető tartalomról! Ha nem megy, vagy nincs rá kapacitásod, inkább add ki bérbe a szövegírást, de ne égesd magad a silány tartalommal, mert az csak ellened dolgozik, nem neked! Saját oldal, saját blog nélkül lehet ugyan tevékenykedni a Facebookon, csak épp ott a kérdés, hogy „mégis minek???”

2.) A második lépés szintén a „tudtuk mi, csak nem sejtettük” kategória. Megosztás, megosztás, megosztás! Megosztás a Facebook oldalunkon, a haverjaink, barátnőink, férjünk, testvérünk, rokonaink oldalán, honlapján, blogján. Tetszik, vagy nem tetszik, az információ úgy terjed, ha terjesztjük! Ezért is fontos nagyon jó és hiteles blogot készíteni, amit nem fogunk senki előtt szégyellni! Ne legyenek kétségeink, előbb-utóbb így is, úgy is értesül róla mindenki! Elvégre ezért csináltuk, nem?

3.) A harmadik lépés első fele még mindig lehet, hogy egyértelmű lesz számodra, csak éppen nem elég tudni, hanem csinálni kell! A megosztott posztot ugyanis ki kell emelni hirdetéssel! Nincs mese, ha azt akarod, hogy terjedjen a híred, tenned kell érte, hirdesd, akár csak pár forinttal! A másik dolog még, amit megtehetünk a sikeres közösségi marketing, és a szuperjó cikkeink hírének spontán terjesztése érdekében, az a Facebook oldalunk az eléréseinek drasztikus és általános növelése elérés növelő FB stratégiával. Ha ezt nem érted, ne aggódj, erről még később szó lesz!

Nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a lépéseket, tartsuk be a sorrendet! Hiába van nekünk akármilyen jó online marketingünk, közösségi marketingünk, hiába fizetünk meg akármilyen drága online- közösségi marketing gurukat az oldalaink népszerűsítésére, ha az oldalunk vacak, az emberek nem fogják látogatni, nem fogják szeretni, nem fognak vásárolni! Csinálj egy jó oldalt, terjeszd először organikusan, majd ami alapból jól teljesít, azt hirdesd is kicsit – kiemeléssel például! Ha bármelyik lépésnél elakadtál, ne szégyellj segítséget kérni, sokkal jobb, mint ha csak egy helyben toporognál!

Sok sikert!

Vidi Rita

Posted on: 2018-11-14, by :

Vélemény, hozzászólás?