Marketing szöveg

Marketing szöveg: az edukált, hűséges, visszajáró vásárlókért

Két féle marketing van. Az egyik az, amelyik a gyártók, szolgáltatók érdekeit szolgálja. Ilyen a klasszikus példa arról a bizonyos fogkrémes tubusról, amelynek megnövelték az átmérőjét, hogy a vásárlók az ugyanakkora fogkefe fejre több fogkrémet nyomjanak… Nem azért, hogy tisztább legyen a foguk, hanem azért, hogy hamarabb fogyjon el, és így a cég több bevételhez jusson. Viszont azt az ötletet, hogy a folyékony mosószerek kannáján lévő kupakot úgy alakítják, ki, hogy van benne adagoló rész, és így nem folyik le az oldalán a szer, ha ebből öntöm a mosógépbe; ez igazán hasznos és a vevőknek kedvező megoldás a gyártó részéről.

Marketingesként már nehezebb éles vonalat húzni, hiszen a profit növelése mindenképpen cél, és a speciális kupak többletköltséggel jár, és csak egy ideig jelent csak versenyelőnyt, utána lemásolja a konkurencia. Bármilyen eszközt, utat is választunk ahhoz, hogy a fogyasztói elégedettséget és a profitunkat növeljük, a virtualizálódó világunkban a legfontosabb, hogy ha az interneten utánanéznek a termékünknek, szolgáltatásunknak, cégünknek, ott olyan tartalmat találjanak, ami megfogja a látogatót, és esélyt ad nekünk, hogy vagy azonnal, vagy a közeljövőben ügyfelünk legyen.

Azt már megtanultuk, hogy a régi típusú marketing szöveg már nem működik. Nem kezdődhet a honlap bő lére eresztett cégbemutatással. Még csak ne is a termékről, szolgáltatásról szóljon, hanem az olvasó érdekeit, kíváncsiságát szolgálja ki. Nem lehet bevetni a „fogkrémes trükk” online változatát, mert minden ellenőrizhető, összehasonlítható a vevői visszajelzésekkel és mások marketing szövegeivel. A vélemények közül nem csak azok jelennek meg, amelyeket mi felrakunk, amire büszkék vagyunk, hanem kommentekben, fb posztokban maguktól is terjeszthetik jó vagy rossz hírünket a vásárlóink. Arra kell törekednünk, hogy az adagolós kupakhoz hasonló pozitív megoldásokat adjunk a fogyasztóknak, olvasóknak. Már, ha komolyan gondoljuk, hogy sikeres vállalkozást szeretnénk és visszatérő vásárlókat. Természetesen vannak olyan marketing szövegek, amelyek a népbutítást és a nagykanállal való becsapást szolgálják, de ha mi nem ezt az utat akarjuk járni, hanem edukált, hűséges vásárlókat akarunk, akkor másképp kell gondolkoznunk, dolgoznunk.

Marketing szöveg: az edukált, hűséges, visszajáró vásárlókért
Marketing szöveg: az edukált, hűséges, visszajáró vásárlókért

Mit tegyünk pontosan?

  • Hangoljuk össze a marketing elemeket, a közösségi média megjelenéseket.
  • Szólaljunk meg a célcsoportunk nyelvén, stílusában, folyamatosan figyelve, hogy hol találhatjuk meg őket a virtuális térben.
  • Építsük fel a termékpiramisunkat úgy, hogy – az első ingyenes anyagtól kezdve a hírlevelekben küldött információkig és az utógondozás megoldásig, – minden azt szolgálja, hogy az ügyfelünk azt érezze, egyre többet kap tőlünk, egyre többet tud a témáról, és egyre inkább megbízhat bennünk. Tudja, hogy ez a része az életének, problémáinak jó kezekben van, hogy hozzánk fordulhat, mikor szükség lesz rá, és másoknak is minket ajánl, ha felmerül hasonló igény a környezetében.

A marketing szövegeink fogják meghatározni a kapcsolatunkat és üzleti eredményeinket elsősorban. Alapkövetelmény, hogy ha személyes kapcsolat is létrejön, akkor ugyanazt a színvonalat hozzuk, amit az interneten már megszokott tőlünk a kedves vendég. Ha az olvasónk már kötődik hozzánk, tudja, hogy tőlünk értéket kap – számára speciálisan szűrt hasznos információt – , és adott időben, igény esetén az ideális terméket és szolgáltatást is biztosítjuk számára optimális áron, akkor nyert ügyünk van, mert sikerült bizalmi kapcsolatot kiépítenünk vele.

Posted on: 2018-11-01, by :

Vélemény, hozzászólás?