Marketing szövegírás árak

Marketing szöveg árak

Arról már írtunk korábban, hogy hogyan számoljuk a szövegírás árainkat, és miért úgy, de most beszéljünk csak és kizárólag a marketing szövegírás árainkról.

Nem leszek hosszú, ígérem!

Részlet a Marketing Szövegírás oldalunkról:

RitArt Academy Marketing Szövegírás Árak:

Marketingszövegek, sales szövegek: 15,- forint leütésenként
Landing oldalak, feliratkoztató oldalak: 15,- forint leütésenként
Értékesítési levelek: 15,- forint leütésenként, de legalább 20000,- forint.
Reklámanyagok, szóróanyagok, hirdetések szövege: 15,- forint leütésenként, de legalább 20000,- forint.
Már meglévő marketingszövegek újraírása: 15,- forint leütésenként

Szlogenírás – 100.000,- forint.

Termékek elnevezése, terméknevek kitalálása – 50.000,- forint/termék

Összességében minden marketingszövegünk alap leütésára 15,- forint leütésenként, de az 1350 leütés alatti marketingszövegeink ára egységesen 20000,- forint. (Pl. Google Ads hirdetés szövegének megírása nem éri el az 1350 leütést, de rögtön számolhatsz 20000 forinttal).
A leütésekbe beleszámoljuk a szóközöket is.

Sürgősségi felár marketing szövegírás esetében, ha 48 órán belül kell a szöveg: +5 forint leütésenként.

Az árak bruttó árak, vagyis AAM: ÁSZF itt.

Példák a marketing szövegírás árakra:

  • 1000 leütéses, vásárlásra buzdító, érzelmekre ható sales levél megírása marketing szövegírás keretében: 20.000,- forint.
  • Hirdetés megírása egy nyomtatott magazinba 500 leütéssel a marketing szövegírás keretében: 20.000,- forint.
  • Rövid reklámszöveg, 120 leütéssel, marketing szövegírással: 20.000,- forint.
  • Értékesítési oldal 10000 leütéssel, marketing szövegírással: 150.000,- forint.
  • Landing oldal 7500 leütéssel, marketing szövegírással: 112.000,- forint.
  • Jelenleg nem jól teljesítő sales oldal átírása marketing szövegírással, amely most 6700 leütést tartalmaz: attól függ, hogy mi mennyire írjuk át, mennyi leütést írunk hozzá, annyiszor 15 forint. (Általában 7000-8000 leütés egy átlagos sales/landing oldal szövegterjedelme.)

Semmi bonyolult, csak egy számot kell fejben tartani: 15 forint.

Marketing szövegírás árak – amiket másképp számolunk

Létezhet olyan, hogy bár a teljesen elkészült szöveg mondjuk 15000 leütés lesz végül összesen (ami a nulláról megírva 225.000,- forint lenne), de nem minden egyes leütést írunk meg mi, hanem például korábbi, más megrendelő honlapjának más oldalrészein már szuperül teljesítő szövegeket emelünk át az általunk kerek egésszé formált marketing szövegekbe. Például a bemutatkozásból, termékismertetőkből, korábbi véleményekből.

Ez olyankor gyakori, mikor a megrendelőnek már üzemel az oldala egy ideje, és nem a nulláról indulunk. Ekkor a jól teljesítő szövegeket nem a semmiből kezdjük megírni, hanem megvizsgáljuk, hogy mit tudunk úgymond újra hasznosítani.

Ilyenkor az átvett, újrahasznosított szövegrészekre nem 15 forintot számolunk fel leütésenként természetesen, hanem kevesebbet, és ennek több verziója is lehetséges:

1.) 10,- forintért (leütésenként) írjuk bele ezeket a készen kapott, már eleve készen álló szövegeket a marketing szövegbe, mert alapvetően nem sales jelleggel készültek korábban, így fel kell ezeket turbózni, bele kell vinni azt a pluszt, amitől majd működni fognak. Továbbá a mi általunk megalkotott szövegekkel is egységbe kell szervezni, tehát az összeépítés sem a legolcsóbb mulatság, de nem is 15 forint alapból, hanem általában 10 forint szokott lenni a marketing szövegírás ezen része.

2.) 5,- forintért (leütésenként) szervezzük-szerkesztjük egybe azokat a készen kapott szövegrészeket az általunk írt szövegbe, amik alapvetően annyira jól sikerültek, hogy legalább mondatonként átemelhetőek.

3.) Szintén a 5,- forintos leütésárba tartoznak az akár bekezdésszinten átemelhető szövegrészek, amikbe esetleg csak néhány szót kell beleírni. Igen, az is 5,- forintba kerül, hogy tudjuk, hogy hová kell beleírni azt a néhány szót 😊.

4.) 2 forintos leütésáron számoljuk azokat a szövegrészeket, amiket átveszünk és maximum csak elütést vagy ragozást kell bennük módosítani.

Ezeket szoktuk jelölni a kész szövegben, tehát megrendelőként mindig pontosan tudatában leszel annak, hogy miért mennyit fizetsz, és mi az, ami olcsóbb, mi az, ami drágább. Csak a teljes egészében saját szellemi termékeinkért kérjük el a teljes árat.

Így aztán nehéz előre számokat mondani, de mi egészen profik vagyunk az előre számolásokban, ha már látjuk a pontos feladatot 😊.

Mennyit hoz neked a marketing szövegírás?

A kérdés már csak az – ez a kedvenc kérdésem, ha észrevetted –, hogy mennyit fog neked hozni ez a leütésenként 15,- forint befektetés? Nem 15,- forintot, és nem egyszer, azt garantálom 🙂

Itt tudod megrendelni a Marketing Szövegírás Szolgáltatásunkat>>

Vidi Rita

Posted on: 2018-11-17, by :

Vélemény, hozzászólás?