Mi az EGYETLEN titka a tökéletes értékesítési szövegnek?

Az értékesítési szöveg egyetlen titka

Ha ültél már olyan szöveg fölött szó szerint izzadva, amivel el is akartál adni, akkor tudod milyen az a pillanat, amikor felmerül a fejedben felmerül a gondolat: basszus, valaki  mondja már meg az egyetlen tuti titkot!

„Mi az úristent írjak bele ebbe a nyomorult szövegbe, hogy mindenki rohanjon hozzám vásárolni?”

„Mi az az egy szó – najó, nem vagyunk telhetetlenek, lehet akár két szó is –, amit ha leírunk, senki sem fog tudni ellenállni az ajánlatunknak?”

„Mi az egyetlen trükk, mert ne mondja nekem senki, hogy millió trükköt kell bevetni, amikor látom, hogy másoknak milyen könnyen megy! Az nem lehet millió trükk!”

Szóval, ha téged is érdekel, hogy mi csinálja azt egy szövegben, hogy tényleg mindenki csapot-papot otthagyva rohan és vásárol, akkor én szívesen elárulom neked.

De előbb elmondom, mi NEM titka a tökéletes értékesítési szövegnek – igen, fel akarlak egy kicsit spannolni, nyugi :).

Szóval, a tökéletes értékesítés nem fog attól működni, hogy:

– magadról beszélsz, meg hogy mekkora nagy spíller vagy a szakmádban;

– attól sem, hogy dicséred a termékedet orrba-szájba, keresztbe-kasul;

– meg attól sem, hogy oldalakon át sorolod a termékjellemzőket a színtől-szagtól kezdve a méretéig, meg mindenféle betűkombinációs szériajellegzetességekig.

A tökéletes értékesítési szöveg egyetlen titka az, hogy van ott valahol egy

HATÁRIDŐ IS.

A világ legjobb értékesítési szövege sem teljesít világbajnok módon, ha nincs ott egy nyavalyás időkorlát, egy pillanat, amikor eltűnik az egész lehetőség.

Nem véletlenül írtam így, hogy határidő IS.

Mert kell az értékesítési szöveg tökéletes felépítése. Kell, hogy mindenről beszéljünk, amiről beszélnünk kell. Kell, hogy végigvigyük a szöveget azon a gondolati íven, ami a vásárlóvá válás gondolati íve, és ezzel a megoldással terelgetjük a vásárlás felé azokat is, akik olykor egy-egy kósza pillanatra ellenállnának.

Kell egy csomó minden, de legalább 5 vevőcsináló technika biztosan. Plusz egy lejárati dátum.

Ami után nem lehet megkapni az anyagot, vagy nem lehet megkapni az anyagot abban az akciós csomagban, vagy nem lehet utána hozzáférni az ajándék bónuszhoz.

Kell egy világosan és kiemelten kommunikálható lejárati határidő, és a legócskább értékesítési szövegek is megtáltosodnak.

Főleg, ha az ominózus lejárati dátum közeledtével nem rejted véka alá, hogy tényleg lejár, és vége, kaput, nyista, offer, over.

Ennyi a titok.

Nehezen megy a szövegírás? Nehezen meg az értékesítési szövegírás? Döcög a mondanivaló? Nem gördülnek a szavak? Csak tegyél oda egy lejárati dátumot – az akció lejár XXXX. XX. XX-én –, és működni fog.

Jó szöveggel jobb konverziót tudsz elérni, de a jó szöveg is kevés, ha nincs egy ilyen brutális korlát, mint amit az idő lejárta jelent.

Az is jó, ha szűkösek a férőhelyek, vagy csak pl. 200 darab elérhető a termékből?

Igen, de a határidő ezeknél is jobb.

Próbálj ki minden verziót, és látni fogod, a határidő igazi varázselixír. Hirtelen mindenki vásárolni akar tőle.

Nos, mikor próbálod ki legközelebb?

Posted on: 2018-11-10, by :

Vélemény, hozzászólás?