Mik a legütősebb online marketing trendek 2017-ben?

Online marketing trendek 2017

Idén nem nagyon lesz új a nap alatt a tavalyi évhez képest az online marketingben – egy kakukktojástól eltekintve -, de a fejlett felhasználási módok sosem mennek ki a divatból, tehát ha nem is csodálkozunk rá óriási újdonságokra, érdemes arra koncentrálni idén, hogy minél hatékonyabban használjuk a már meglévőket.

Online marketing trendek 2017-ben – semmi új, és mégis az

Szöveg

A zseniális, bölcs, kreatív és igaz szövegek sose mennek ki a divatból, és mindig, minden évben menő lesz ezekre alapozni a kommunikációnkat, és mindig is menő lesz igényességet fordítanod erre a területre, mert ezzel elkötelezett híveket toborozhatsz magad mellé, nemcsak ügyfeleket. Publikálj rendszeresen, írasd meg a szövegeidet profikkal, és vigyél végre kreativitást a szövegírásba! Még több hasznos tartalom, még több igényes írás, még több minőségi szöveg. A több több!

Influencer marketing

 

Napjainkban talán a legmenőbbek a feltörekvő és már szupersztár youtuberek, akik milliókat tudnak rávenni arra, hogy videóik nézésével a képernyőre tapadjanak. A hatalmas rajongótáborral rendelkező, egyre népszerűbb és népszerűbb youtubereket manapság egyre könnyebb megbízni különböző reklámozási feladatokkal, hiszen a magamutogatás már a múlté, a legtöbb youtuber – akit érdemes számításba venni – komoly üzleti stratégiával dolgozik nap mint nap. Nagyvállalatok keresik őket, hogy segítsenek reklámozni termékeiket, ezzel nagy figyelmet vonnak a reklámozott árura, vagy személyre, oldalra. Még a TV csatornák is igyekeznek magukhoz édesgetni őket, hiszen nagy hasznot hoznak. Érdemes tehát szövetkezned velük, és ezt vélhetően ügynökségeken keresztül teheted majd meg a legegyszerűbben (és legdrágábban). Mindenképp vedd figyelembe a célközönséged igényeit, és ne akarj ágyúval verébre lőni!

Webpush

A böngésző webpush egy újnak nevezhető találmány, és ez a kifejezés ma a böngészőn keresztül az asztalon felugró értesítéseket jelenti konkrétan. Úgy működik, hogy telepítesz egy ilyen alkalmazást az oldaladra, és amikor odaérnek a felhasználók, akkor megjelenik egy kis ablak, ami megkérdezi a látogatót, hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy értesítések jelenjenek meg az új tartalmakról. A felhasználók vagy elfogadják, vagy elutasítják ezt a lehetőséget. Ha elfogadják, akkor böngészés közben azonnal meg fogják tudni látogatóid, ha valami újdonság került fel az oldaladra, és óriási eséllyel kattintanak az értesítésre, hogy meg is nézzék, mit publikáltál. A Webpush feliratkozók óriási százaléka (nem ritkán 60-70%) elég rövid idő után úgy gondolja, hogy köszöni szépen, nem kér az ilyen értesítésekből, és leiratkozik, de még így is elég sokan maradnak. Egy próbát megér, célpiaconként változó lehet, hogy milyen jól teljesít, tapasztald ki magadnak, hogy beválik-e, és ne hallgass senki másra azzal kapcsolatban, hogy ez jó-e, vagy sem, csak saját magadra!

Újra fénykorába ért az exit popup

Az exit popup – kilépéskor felugró ablak – is a 2017-es marketingtrendek közé tartozik, de már sokadszorra. 10 évvel ez előtt is menő volt, és ma is az, csak a technológiák fejlődtek. Ez az a jelenség, amikor az oldal, ahonnan már kilépni készülsz, azzal a kérdéssel próbál marasztalni, hogy biztos vagy-e ebben, és esetleg nem kérsz-e valamilyen ajándékot, vagy akciós kupont, a maradásodért – feliratkozásodért – cserében. A kivitelezés és a stratégia annyi féle lehet, ahány weboldal van a neten, és ne dőlj be annak, hogy sok helyen azt látod, hogy feliratkozásra akarják rábeszélni a látogatót, mert neked lehet, hogy inkább vásárlásra kell buzdítanod. Akár minden aloldalra külön exit popup is kerülhet, bár azzal azért számolj, hogy a bezárás gomb keresése az reflexszerű még a legkezdőbb felhasználók esetében is. További trükk, hogy mobilon lehet, hogy nem érdemes vele erőlködni, mert ha rossz méretezéssel jelenik meg az ablak, és a felhasználó nem tudja bezárni, az nem lesz egy pozitív felhasználói élmény… Használd több verzióban is, és szánd az időt a tesztelgetésre, mert nem azonnal fogod megtalálni a számodra legjobb exit popup stratégiát, ezt garantálom.

Kakukk tojás az online marketing trendekben: nyomtatott sajtó

Azt gondolod, hogy csak az online felületeken érdemes reklámozni és megjelenni? Ha igen, akkor tévedsz. Nagyon meglepőnek hangozhat, de mostanában a nyomtatott magazinok egyre inkább kezdik visszaszerezni népszerűségüket. Az ok egyértelmű és logikus: az interneten a megemészthetetlen mennyiségű információ között nagyon nehéz megbízhatót találni.

Az emberek mindennapos befolyásolásnak vannak kitéve, és ez még a politikával és közélettel kapcsolatos híreknél is erősen dominál, ugyanis túlságosan könnyen találkozhatsz pártpropagandával, még ha könnyed bulvárnak is tűnik a téma. Ezt a jelenséget egyre többen – nagyon sokan – kezdik átlátni. Továbbá az információs buboréknak köszönhetően, ami abból ered, hogy a Google és a Facebook révén az előéletünknek, keresési és érdeklődési előzményeinknek megfelelő információ tárul elénk, gyakran csak azt látjuk, ami eleve tükrözi nézeteinket. Ez egy buborék, amibe be vagyunk zárva, és amitől egyre többen szenvednek, mert érzik-tudják, hogy valami nagyon nem stimmel az információk diverzifikáltságával kapcsolatban.

Így az Internet mindent – gondolkodásmódot, kapcsolatokat, érdeklődést – befolyásoló hatása miatt újra fel fognak tűnni a nyomtatott orgánumok – persze az újbóli szárnyaláshoz a nyomtatott sajtónak is össze kell kapnia magát –, és ezért érdemes a nyomtatott – helyi, tematikus – sajtóhoz is fordulni, ha reklámozni akarod a vállalkozásodat.

 

Posted on: 2017-01-01, by :

Vélemény, hozzászólás?