Online marketing szövegírás

Egyszerű trükk a marketing szövegben

Ha most készülsz betörni az online világba, vagy fejlődni szeretnél az online marketingben, akkor számtalan kérdésed lehet az online marketing szövegírásról. Kezdjük az elején, hogy biztos alapokra építkezhess:

Mi az online marketing és miért van rá szükség?

Nos, egyszerű. Már az is online van, aki még meg sem született – de tényleg, a várandósok is hoznak már létre adatlapot magzatjuknak a közösségi oldalakon. Tehát ma, aki keres valamit, akár egy terméket, akár egy szolgáltatást, első dolga, hogy „felcsapja” a Google-t. Akit pedig ott talál, azt fogja megkeresni és megbízni a munkával/vásárolni tőle. Ha tehát te nem vagy fent, nem téged.

Mik az online marketing szövegírás fő céljai?

Nyilvánvalóan, ahogy az elnevezéséből is adódik, az interneten történő kereskedelem fellendítése. Konkrétabban pedig:
– Érdeklődő szerzés: legyen, aki rád kattint.
– Vevőszerzés: aki kattint, vásároljon is tőled.
– Visszatérő vevők konvertálása: aki egyszer vásárolt, tegye meg rendszeresen.

Mi az egyik legfontosabb varázsszava az online marketingnek?

A konverzió. Aki benéz hozzád, abból mennyi fog „cselekedni”. Nem csak vásárolni, hiszen lehetsz például egy magazin is, aki a hirdetésekre kattintásokból, vagy partnerprogramokból él. A lényeg, hogy azt tegyék (úgy tegyenek) az emberek, ami végül bevételt hoz neked.

Mire képes egy jó online marketing szöveg?

– Bevonzani. Ki fogsz tűnni a sok unalmas szöveg és linkajánló közül, és az emberek ellenállhatatlan vágyat fognak érezni arra, hogy felkeressék az oldaladat.
– Eladni. Hiszen mi más is lenne a marketing célja? Ami egyszerű, azt miért bonyolítanánk tovább?
– Elkötelezetté tenni a látogatókat.  Higgyenek benned és a termékedben vagy szolgáltatásodban, legyenek meggyőződve róla, hogy a te céged a legjobb választás számukra. NEM elsősorban azért, mert ti vagytok a legolcsóbbak a piacon (ez egyébként is csapda). Hanem, mert te vagy a legjobb szakértő, a leginkább hiteles személy, egy profi és/vagy tapasztalt szaktekintély, akiben MEGBÍZNAK, akinek hisznek. Te leszel a megmentő, a megváltó, a fényhozó, aki megoldja a problémáikat, és átlendíti őket a nehéz helyzeteken.

Milyen hosszú a jó online marketing szöveg?

Nincsenek ilyen kritériumok, hogy milyen hosszú legyen. Lehet egy szó is – például: „Kattints!” Egy profi online szövegíró csapat ezt pillanatok alatt „belövi” neked. Egy új terméknél, amit nem ismernek még az emberek, illetve ahol nem egyértelmű, hogy mire való, ott hosszabb magyarázó szöveg lehet szükséges. Míg egy apró alkatrésznél, egy több ezer terméket forgalmazó webshopban, rövidebb szöveg is elég lehet.

Mi az online marketing szövegek legfőbb kritériuma?

A jó online marketing szövegnek ezerféle kritériumnak kell megfelelnie. Nem véletlen, hogy az online szövegírók gyakran hosszabb instrukció-listából dolgoznak, mint amilyen hosszú maga a szöveg lesz. Ezekkel viszont neked nem kell bajlódnod. Elég, ha a legfontosabbat megjegyzed. A jó marketing szöveg lényege ugyanis az, hogy MŰKÖDJÖN! Azt csinálja, amiért írtuk vagy írattuk. Nevezetesen a fent megnevezett dolgokat: szerezzen érdeklődőt, az érdeklődőből legyenek vásárlók, illetve a vásárlók térjenek is vissza rendszeresen.

Az online marketing szövegírás nem könnyű, bár egyébként pár év alatt bele lehet rázódni. Van ennyi időd ügyfelek nélkül élni? Ne szenvedj egyedül, keress meg bennünket, és csináld inkább azt, amihez értesz, a siker velünk nem fog elmaradni 🙂

Marketing szövegírás szolgáltatás a RitArt Academy-től>>

Posted on: 2018-11-22, by :

Vélemény, hozzászólás?