Hány hírlevelet küldjünk egy héten vagy egy hónapban, ha nincs semmilyen kampányunk?

Email kommunikáció kampányon kívül

Mennyit kommunikáljunk a listánkkal akkor, ha nincs semmi extra eladási célunk? Az email kampányokról már annyit beszéltünk, hogy arról az esetről, mikor valamit nagyon el akarunk adni, – limitált szériában, záros határidővel, bevezetési akcióval, stb. –, már nem akarnék több szót szaporítani, inkább idelinkelem az ezekről szóló cikkeket.

5 tuti értékesítési levél – minta-kampány

Az időzítés rejtelmei – mikor kampányoljunk és mikor ne?

Az időzítés rejtelmei 2 – milyen hosszan kampányoljunk?

De igen is, beszélnünk kell arról, hogy amikor nem kampányolunk, akkor milyen intenzitással érdemes kommunikálnunk az email listánkon lévők irányába, mert úgy látom, ebben a tekintetben sajnos túlságosan elharapózott az „á, én nem akarom a leveleimmel zavarni a potenciális ügyfeleimet, mert a végén még rámunnak”.

Sokan hiszik azt, hogy elég havonta-hetente egy-egy email, és majd ez ébren tartja a tüzet a feliratkozókban, és amikor kitaláljuk a következő kampányunkat, akkor majd az első sales-leveleink hatására is őrült vehemenciával vetik rá magukat a vásárlás gombra. Hát nem fogják. Pont oda se fognak figyelni arra, amit írsz, mert valaki más – pl. én 🙂 – sokkal intenzívebben kommunikál, mint te.

Jó reggelt kívánok!

Kié lesz a több pénz hónap vagy szezon végén? Azé, aki aktívabb és szorgalmasabb volt, és nem félt attól, hogy a potenciális vásárlók ráunnak.

Az olvasók ugyanis akkor fognak csak rád unni, ha önmagad fényezésével zsibbasztod őket, de ha RÓLUK beszélsz NEKIK, akkor azt imádni fogják, ezt jobb, ha most bevésed mindkét agyféltekédbe (persze leginkább a jobb agyféltekédbe, mert az tud bármit megjegyezni :)).

Oké, értem én, hogy néha túlságosan küzdelmes kitalálni, hogy mondjuk heti 2-3 alkalommal, nem kampányidőszakban mikről írjunk, de ugye minap volt róla szó, hogy eleve a blogot-weboldalt sem ártana intenzíven fejleszteni, tehát ha komolyan veszed a tartalomépítést, akkor az nem fordulhat elő, hogy nincs miről levelezni!
Felkerült egy új cikk az oldalra? Hurrá, ki lehet küldeni hírlevélben.

Felkerült még egy cikk? Hurrá, újabb levél mehet.

Kell ezekbe reklám? Persze, ha van állandóan értékesítendő terméked, akkor simán tehetsz bele egy kis promót is, nem kell szégyenlősködni egyáltalán. Nem jótékonysági egyletet üzemeltetsz, vagy ha mégis, annak is pénzre van szüksége leginkább, tehát mit csinálsz folyamatosan? Igyekszel eladni. Hol ezt, hol azt, hol amazt. Hol intenzív értékesítéssel, hol meg csak egyszerű megemlítéssel.

De ami ebben az egészben csodálatos, az az, hogy ezt az egészet automatizálhatod.

Tételezzük fel, hogy minden héten legalább egy ilyen „hahó, itt vagyunk ám kedves olvasóink, és értetek élünk!” üzenetű levelet szeretnél kiküldeni, de élsz a gyanúperrel, hogy lesznek olyan hetek, amikor erre nem lesz érkezésed, vagy épp nem lesz hozzá agyad.

Van 52 cikk a weboldaladon? (Ha nincs, akkor legyen, ezt egy köztes célként fogd fel magadnak, és irányozd elő a közeljövőre.)
Szánj rá egy fél napot, és vidd fel az 52 cikket a hírlevélrendszeredbe külön kis levélként, és időzítsd be a következő 52 hétre. Ha csak 20 cikked van, akkor indíts azzal, nekem nehogy az akasszon meg, hogy még nem tartasz 52 cikknél!

Teszem azt, minden szerdára beidőzítesz egy levelet, amiben egy-egy cikk értesítője megy ki, egy kis kedvcsináló szöveggel, és egy linkkel.

Ennyi, el van intézve a „hahó, még itt vagyunk” kommunikáció.

Nem fogja ütni egymást az előre beidőzített levél és a következő kampány mondanivalója és időzítése?

De, lehet, hogy fedni, vagy ütni fogják egymást, és előfordulhat majd az az eset, hogy lesznek olvasóid, akik – borzalom! – majd két nagyon ütős levelet fognak tőled kapni egy napon.

Mi fog történni?
Semmi látványos, maximum csak a vásárlások száma ugorhat meg pár százaléknyit, de hát ezt majdcsak túléled valahogy, nem? 😉

„Jaj, nekem erre nincs időm!”

Ó, te szegény, nincs időd pénzt keresni, bizalmat építeni, elkötelezett vásárlókra szert tenni? Ez valóban szörnyű!

Bocsánat az iróniáért, de ha csak egyetlen olvasómat is felébreszti ez a csipkerózsika-álomból, akkor én szívesen csókolgatom még hasonló beszólásokkal a homlokotokat virtuálisan 🙂

Természetesen szívesen levesszük a válladról ezt a terhet, és szívesen menedzseljük a tartalmaidat úgy, hogy neked oda se kell szagolnod, miközben olyan intenzív kommunikációt rittyentünk a cégednek, hogy a konkurenseid sírva fakadnak!

RitArt Content Management – keresd a FULL+ csomagot>>

Összegezve: heti 1 levél a „hahó, még ittvagyunk” kategóriába sorolható, de ha jól csinálod – hasznos tartalmat nyújtasz ebben az egy levélben is -, akkor az sokkal hatékonyabb lehet a következő kampányaidat, és az olvasóid elkötelezettségét tekintve, mint csak egy sima, „ez történt velünk a héten” jellegű életjeladó levél.

Ha intenzívebbé tudod ezt tenni, az jó, de ennél alább semmiképp ne add. Emlékeztetőül: ez holtidőszakokra van, nem kampányokra.

Rossz hír webshoposoknak: nálatok nincs olyan, hogy nincs kampány. Minden nap kampány van, tehát a hét minden napjára illik valamit írni a hírlevélolvasóknak, mert én tudnám sorolni azokat a webshopokat, akik ezt megteszik, és szárnyalnak, te pedig őket irigyled. Ne irigykedj, CSINÁLD! Naponta.

„Jaj, de csomóan le fognak iratkozni!”

Valóban? Iratkozzanak is le, ha nem érdekli őket az, amit mondasz, mutatsz, eladsz! Attól még nem utálnak, nem köpnek utánad, és nem hajítanak sót maguk mögé, egyszerűen csak más felé fordult az intenzív érdeklődésük. Gondolj rájuk szeretettel, és légy hálás az addigi figyelmükért!

Posted on: 2018-11-07, by :

Vélemény, hozzászólás?